Selecteer een pagina

Nederland heeft best wel veel leuke steden. Het zijn er genoeg om gedurende je hele leven elk jaar eentje te bezoeken. Maar wat zijn nou echt de leukste? Smaken verschillen, maar in dit artikel vind je onze favorieten. 

1. Amsterdam

Dit is de stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Hier is toch wel voor ieder wat wils, behalve als je rust zoekt misschien. De rust kun je echter wel vinden in de parken en de buurten die iets buiten het centrum liggen, zoals Watergraafsmeer en de Hoofddorppleinbuurt. Een typische activiteit in Amsterdam is het touren op een rondvaartboot. Wat nog leuker is, is een boot huren in Amsterdam en die zelf bevaren. Dit doe je bijvoorbeeld bij bootverhuur Amsterdam

2. Maastricht

Bourgondisch genieten doe je in Maastricht. Het Vrijthof is een van de leukste pleinen in Nederland om een terrasje te pakken. Het doet echter niet Nederlands aan, maar eerder Belgisch of Frans.

3. Groningen

In deze gezellige studentenstad in het noorden, kun je genieten van de vele bars en cafés. Eén van de leukste cafés is de Drie Gezusters dat drie panden breeds is. Het is verder een leuke shopstad met ook veel tweedehands winkels. Als je wat cultuur wilt snuiven, kun je naar het Gronings museum.

4. Amersfoort

Amersfoort is een geweldige historische stad. Eén van de mooiste historische gebouwen is de Koppelpoort. Een museumtip is het Mondriaanhuis met kunstwerken uit het moderne kubisme. 

5. Eindhoven

Dit wordt ook wel de Lichtstad van Nederland genoemd, omdat Philips hier ooit is begonnen. Hun eerste product was de gloeilamp. Vandaar de naam dus. In de fabriek kun je tegenwoordig een rondleiding krijgen. Voor de foodies is er de foodhallen, waar je allerlei eten 

Ben je er al uit welke stad je als volgende gaat bezoeken? Boek dan je accommodatie bij Vakantiewoning Nederland.