Selecteer een pagina

In dit artikel geven we je tips voor uitjes in Amsterdam die de meeste mensen wel leuk vinden. We geven ook alternatieven voor standaard uitjes, zodat je vermaakt blijft. 

Musea

Het Museumkwartier zit vol met musea: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Moco bijvoorbeeld. Voor de wetenschappers onder ons is er Nemo, het wetenschapsmuseum. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is het Anne Frank Huis een absolute must-see. Ook het Tropenmuseum is heeft interessante tentoonstellingen die gaan over de wereld. Verder is het Eye Filmmuseum een echte aanrader.

Gebouwen

Naast het Eye Filmmuseum bevindt zich de Amsterdam Lookout, een hoge toren met rooftopbar. Je kunt hier ook schommelen aan de rand van het gebouw op 100 meter hoogte. Dit gebouw is gelegen in Noord, waar je met het pontje heen kunt vanuit het centrum.

Horecagelegenheden

Als je een terrasje wilt pakken, is er genoeg keuze in het centrum bij het Leidseplein en Rembrandtplein. Originele plaatsen met prachtig uitzicht en een groot terras zijn Waterkant, Hannekes Boom, Homeland, Noorderlicht (Noord) en Pllek (Noord). Verder is de Pijp een bruisende buurt net buiten de Grachtengordel met talloze restaurants, bars en cafés.

Activiteiten

Misschien kun je de eerste tip ook als museum beschouwen, maar dan voor planten: Hortus Botanicus. Je kunt hier rondwandelen tussen allerlei soorten planten. Verder kun je de stad verkennen te voet, per fiets of per boot. De reguliere rondvaartboten kennen we allemaal wel. Maar wist je dat je ook zelf kunt varen op de boten van Sloepverhuur Amsterdam. Op deze manier bekijk je dat stad van een heel andere kant en kom je vrij snel langs mooie plekken. Als je een sloep wilt huren in Amsterdam om zelf op te varen, reserveer je die online. 

Ben je er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat Amsterdam een leuke stad is voor een weekend weg? Boek dan je accommodatie via onze site!